زمان انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ -

توصیه‌های پلیس به زائران بیت‌الله الحرام

پلیس به زائران بیت‌الله الحرام توصیه کرد حمل هرگونه مواد مخدر سنتی و روانگردان ممنوع بوده و در صورت کشف برای زائر پرونده قضایی تشکیل شده و از پرواز وی ممانعت به عمل خواهد آمد. ‌

سرای نور؛با توجه به نبود روابط سیاسی بین ۲ کشور و عدم وجود سفارت و کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کشور عربستان، حمایت از افراد خاطی بسیار مشکل و زمان بر خواهد بود.

پلیس مبارزه با مواد مخدر در تمامی فرودگاه‌های کشور حضور فعال دارد و با توجه به تجارب و بهره‌گیری از دستگاه‌های «بادی اسکنر» بطور دقیق به رصد و بازرسی محموله‌های همراه زائران می‌پردازد و با جدیت از خروج مواد مخدر جلوگیری خواهد کرد.

توصیه می‌شود از جاسازی مواد مخدر به هر میزان و روشی برای به همراه بردن آن پرهیز شود زیرا پلیس مبارزه با مخدر برای حفظ عزت و شأن شهروندان ایرانی و احتمال دستگیری آنان در کشور عربستان تمام توان خود را برای پیشگیری از این امر به کار خواهد بست.

پلیس مبارزه با مواد مخدر در طول زمان عملیات پروازهای حج تمتع با تمامی امکانات از جمله سگ‌های مواد یاب حاضر بوده و انتظار می‌رود زائران نیز ‌‌نهایت همکاری را با این پلیس داشته باشند.

چنانچه از زائری در کشور عربستان و توسط پلیس آن کشور مواد مخدر کشف شود، مجازات‌های بسیار سخت با حبس‌های طولانی در زندان‌های آن کشور در انتظار خاطیان خواهد بود.

بازداشت هر یک از مرتکبین جرائم ذکر شده در عربستان سعودی تابع کهولت سن و بیماری نیست.

همراه داشتن قرص‌های کدئین، متادون و ترامادول نیز جرم محسوب می‌شود و در صورت کشف، ضمن ممانعت از سفر زائر پرونده قضایی تشکیل و زائر به مراجع قضائی معرفی خواهد شد.

به استناد ماده ۱۷ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر مصوبه ۹/۵/۱۳۹۵ مجمع تشخیص مصلحت نظام اگر از زائری انواع مواد مخدر و روانگردان به هر میزان کشف شود، ضمن جلوگیری از ادامه سفر و توقیف گذرنامه، وی در مرحله اول به مدت یک تا پنج سال و در مرحله دوم پنج تا ۱۵ سال ممنوع الخروج از کشور می‌شود.

بر اساس قوانین جاری در کشور عربستان علاوه بر موارد ذکر شده حمل داروهای کدئین دار شامل دیازپام، فلورازپام، کلونازپام، اگزازپام و لورازپام نیز جرم محسوب می‌شوند.

حمل هر گونه داروی گیاهی مانند شیرین بیان و… که شباهت زیادی به مواد مخدر دارد و ممکن است در کشور مقصد شناخته نشده باشد و برای شما مشکل ایجاد کند، ممنوع است.

با توجه به توصیه‌های ارائه شده چنانچه زائری با خود مواد مخدر یا قرص روانگردان مانند متادون و ترامادول به همراه داشت، در صورت کشف توسط پلیس در گیت‌های بازرسی از ادامه سفر وی جلوگیری خواهد شد و در این خصوص هیچگونه عذری پذیرفته نمی‌باشد.

به دلیل سهولت و سرعت بخشیدن در امر بازرسی نیاز است زائرانی که احتیاج به مصرف داروهای خاص دارند مراتب را قبل از حضور در فرودگاه با پزشکان مرکز پزشکی حج و زیارت هماهنگ کرده و تاییدیه مربوطه را به همراه داشته باشند.

زائران مدارک مسافرتی خود شامل گذرنامه، بلیط و کارت پرواز را از خود دور نکنند و یا در کیف مسافرتی و چمدان قرار ندهند.

به هیچ عنوان باری را بصورت امانت از کسی قبول نکنید و به گیت بازرسی پلیس نیاورید همچنین وسایل خود را امانت نزد کسی نگذارید.

به طور کلی در این سفر چه قبل و چه بعد از گیت بازرسی پلیس دقت شود وسائل و کیف دیگران را به دلیل شباهت برنداشته نشود.

حمل مواد اسیدی مانند ترشیجات، آبلیمو، آبغوره، انواع اسپری، کپسول گاز، مواد محترقه و آتش زا، اشیاء برنده، اسباب بازی‌های به شکل سلاح به جهت ایمنی سفر به داخل هواپیما ممنوع است.

حمل اقلامی مانند آجیل و تنقلات موجب کُندی بازرسی پلیس می‌شود، به زائران توصیه می‌شود حتی الامکان از حمل این اقلام خودداری کنند. همچنین حمل مایعات (آب و عرقیجات) ممنوع است.

مدیران کاروان‌ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا مراسم بدرقه زائرین در محل‌هایی خارج از فرودگاه انجام پذیرفته و تنها زائرین با اتوبوس به فرودگاه منتقل شوند.

کلیدواژه ها:
زمان انتشار: ۷ بهمن, ۱۳۹۶

مطالب مرتبط


  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین ها
  • آرشیو