زمان انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ -

تعادل و تنوع غذایی در سنین کودکی مهم است

به گزارش سرای نور؛ کودکان باید از تمامی گروه‌های غذایی شامل شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات، سبزیجات، میوه‌جات و گروه نان و غلات مصرف کنند و تعادل و تنوع غذایی در این سنین مهم است.
سال‌هایی که کودک در مدرسه ابتدایی می‌گذراند، از نظر تغذیه و بهداشت دوره مهمی را سپری می‌کند، زیرا رشد کودک در این سنین در صورتی که همراه با رعایت نکات بهداشتی باشد تا بتواند رشد مناسبی داشته باشد.
اگرچه سرعت رشد کودک کمتر از سال‌های اول زندگی است، اما باید توجه داشت که هر مرحله از رشد، وابسته به مرحله قبل بوده و مرحله بعد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
تغذیه سالم و بهداشتی دانش‌آموزان موجب افزایش تمرکز و یادگیری آنان می‌شود چراکه اگر تغذیه ناسالم باشد موجب بیماری و حتی اگر دارای کیفیت بایین باشد سوء تغذیه ایجاد می‌کند.
خانواده‌ها برای بهبود کیفیت آموزشی فرزندان خود هزینه زیادی در زمینه استخدام معلم خصوصی یا ثبت نام در مدرسه های معتبرتر می کنند اما معمولا به تغذیه آنان توجه کافی نمی کنندبروز برخی از بیماری ها نتیجه کمبود دریافت برخی مواد مغذی است که می تواند زمینه ساز اشکال در یادگیری و تمرکز و حافظه شود.
به عنوان نمونه کم خونی و فقر آهن به ویژه در دختران نوجوان می تواند زمینه ساز ایجاد مشکل در قدرت یادگیری و تمرکز شود بنابراین لازم است که خانواده ها احتمال ابتلای فرزندان خود به این بیماری را بررسی و در این جهت با متخصصان مشورت کنند تا در صورت لزوم رژیم غذایی آنان اصلاح شود.
سارا صمیعی کارشناس بهداشت در گفت و گو با خبرنگار ما، با بیان اینکه دانش‌آموزان برای حفظ سلامت و بهداشت روانی خود به سه وعده غذایی اصلی و دو میان وعده در طول روز نیاز دارند، گفت: کودکان باید از تمامی گروه‌های غذایی شامل شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات، سبزیجات، میوه‌جات و گروه نان و غلات مصرف کنند و تعادل و تنوع غذایی در این سنین مهم است.
صمیعی با بیان اینکه تغذیه، یکی از مسائلی است که کمک شایانی در یادگیری بهتر به دانش آموزان می‌کند، افزود: البته تغذیه در منزل و همین طور میان وعده‌هایی که در مدرسه صرف می‌شوند هر دو به یک شکل عمل می‌کنند و نمی‌توان از تغذیه میان وعده‌هایی که در زنگ‌های تفریح استفاده می‌شود ،چشم پوشی کرد زیرا این تغذیه نیز بسیار اهمیت دارد.
وی تصریح کرد: باید به تغذیه دختران بیشتر توجه کرد زیرا دختران با ورود به سن بلوغ و شروع دوران قاعدگی نیاز بیشتری به مواد مغذی، پروتئینی دارند.
این کارشناس بهداشت با بیان اینکه تغذیه بسته به نوع فعالیت کودکان و دانش آموزان متفاوت است، گفت: هر چه میزان فعالیت بدنی دانش‌آموز بیشتر باشد طبعا به انرژی بیشتری نیاز دارد که این انرژی توسط کربوهیدرات‌ها که عمدتا در نان و غلات وجود دارند تامین می‌شود.
وی تصریح کرد: چربی‌ها نیز منابع تامین‌کننده انرژی هستند و بهتر است برای تامین انرژی مورد نیاز کودکان سنین مدرسه گروه نان و غلاتی همانند برنج، ماکارونی را در برنامه غذایی آنان قرار دهیم.
شهیلا رحمانی کارشناس تغذیه در گفت و گو با خبرنگار ما، درباره خوردن صبحانه با بیان اینکه بچه‌هایی که صبحانه می‌خورند در مدرسه تمرکز بیشتری دارند و قدرت یادگیری‌شان بالاتر است، گفت: کودکانی که صبحانه نمی‌خورند حافظه کوتاه مدتشان صدمه می‌بیند و تمرکزشان در کلاس کم است.
رحمانی افزود: صبحانه باید قندهایی که به صورت فوری جذب می‌شوند مانند آب میوه ها، عسل و مربا و همچنین مواد قندی را که دیرتر جذب می‌شوند مانند نان و کیک صبحانه دارا باشد.
وی برای صبحانه توصیه‌ کرد: در صبحانه باید یک لیوان یا یک دوم لیوان آب میوه به اضافه نان به مقداری که اشت‌ها دارند همراه با پنیر یا شیر و یکی دوبار در هفته استفاده از خامه، کره و مربا وجود داشته باشد.
این کارشناس تغذیه ارزش غذایی پنیر را از خامه و کره بیشتر دانست و گفت: گاهی استفاده از غلات صبحانه همراه با یک لیوان شیر هم می‌تواند مفید باشد.
وی با بیان اینکه بچه‌هایی که نسبت به شیر حساس هستند بهتر است حتما پنیر مصرف کنند و حتی می‌توان از ماست چکیده و سفت هم به عنوان صبحانه استفاده کرد، افزود: برای بچه‌ها یک برنامه متنوع صبحانه داشته باشید و از خودشان هم کمک بگیرید تا صبحانه خوردن برایشان جذاب شود.
رحمانی تصریح کرد: بچه‌ها در روزهایی که ورزش دارند باید صبحانه بیشتری بخورند و یا یک میان وعده مانند نان و پنیر و گردو همراه داشته باشند و حتی می‌توانند از بعضی کیک‌ها و کلوچه‎ها به خصوص آنهایی که مغز گردو دارند استفاده کنند.
وی یادآور شد: برای تهیه میان وعده‌ای که در مدرسه همراه می‌برند از پیش برنامه‌ریزی و مواد غذایی را به صورت عمده تهیه کنید و کلی خرید کردن هم ارزان‌تر است.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه هر شب یک مدت زمان خاص را به تهیه و آماده کردن میان وعده روز بعد اختصاص دهید، گفت: میوه‌ها را هم در این میان وعده در نظر بگیرید و تنوع غذایی را رعایت کنید.
وی تصریح کرد: کودکان از خوردن غذاهایی که خودشان درست کردند لذت می‌برند بنابراین اجازه بدهید آنها هم در این کار کمک کنند.
به گزارش سرای نور، سلامت جسم در سلامت روح است و با رعایت بهداشت و سلامت بدن خود می‌توانیم بهتر در انجام کارهای خود تمرکز کنیم و در آینده و حتی در زمان کهنسالی کمتر دچار بیماری می‌شویم.
زمان انتشار: ۲ اردیبهشت, ۱۳۹۶

  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین ها
  • آرشیو