زمان انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ -

خرید نفت هند از ایران ۹ درصد کاهش یافت

آمارهای کشتیرانی نشان می دهد که هند احتمالا به تلافی عدم واگذاری حق توسعه میدان گازی فرزاد ب ایران به شرکت های این کشور، خرید نفت خود از ایران را به پایین ترین رقم از ژوئن ۲۰۱۶ تاکنون رسانده است.

سرای نور؛ آمارهای کشتیرانی نشان می دهد که هند احتمالا به تلافی عدم واگذاری حق توسعه میدان گازی فرزاد ب ایران به شرکت های این کشور، خرید نفت خود از ایران را به پایین ترین رقم از ژوئن ۲۰۱۶ تاکنون رسانده است.

بر اساس آمارهای ردگیری کشتی ها که از منابع مختلف به دست آمده و همچنین آمارهای موسسه تامسون رویترز، هند، بزرگترین مشتری نفتی ایران پس از چین، در ماه می، روزانه ۴۸۷ هزار و ۶۰۰ بشکه نفت از تهران خریداری کرده که در مقایسه با ماه آوریل حدود ۹ درصد کاهش نشان می دهد و حدود ۴۰ درصد کمتر از بیشترین خرید ثبت شده در ماه اکتبر است.

بخش عمده ای از تحریم های غرب علیه برنامه هسته ای ایران در ژانویه سال گذشته برداشته شد و خرید نفت هند از ایران دو ماه بعد یعنی در مارس ۲۰۱۶ شروع به افزایش کرد.

اما هند گفته به دلیل اختلاف با تهران برسر توسعه میدان گازی فرزاد ب، قصد دارد در سال مالی منتهی به مارس ۲۰۱۸، حدود یک چهارم خرید نفت خود از ایران را کاهش دهد.

دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند در پاسخ به این سوال که آیا هند همچنان امیدوار است حق توسعه میدان فرزاد ب را به دست آورد گفت: «ما در دوران سختی کنار آنها ایستادیم. ما همچنان مقدار قابل توجهی نفت از آنها می خریم و انتظار عمل متقابل از سوی ایران را داریم.»

رسانه های روسی و هندی اخیرا گزارش داده اند، ایران احتمالا موافقتنامه ای برای اعطای امتیاز توسعه میدان گازی فرزاد ب به شرکت گازپروم روسیه امضا کرده است.

ایران ماه گذشته اعلام کرد که هند پیشنهاد قابل قبولی در مورد توسعه فرزاد ب ارائه نداده است.

بخشی از کاهش واردات هند از ایران احتمالا به دلیل کاهش میزان تقاضا بوده است. هند در ماه می مجموعا حدود ۴٫۲ درصد کمتر نسبت به ماه آوریل نفت وارد کرده که ناشی از تعطیلی پالایشگاه ۱۸۰ هزار بشکه ای باتیندا برای انجام عملیات بهسازی بوده است.

در ۵ ماهه نخست سال ۲۰۱۷، واردات نفت هند از ایران جهشی حدودا ۶۴ درصدی را نشان می دهد.

هرچند صادرات نفت ایران به هند در حال کاهش است، اما فروش نت این کشور به اروپا و ترکیه به بالاترین رقم از زمان لغو تحریم ها در سال ۲۰۱۶ رسیده است.

کلیدواژه ها:
زمان انتشار: ۲۶ خرداد, ۱۳۹۶

مطالب مرتبط


  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین ها
  • آرشیو