زمان انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۶ -

لیگی که ١٣ و دوباره ١٤ تیمی شد؛

تک ماده لیگ فوتسال با بازگشت مردودی‌ها/ سالی که نکوست از بهارش پیداست

مسئولان باشگاه دبیری تبریز با تصمیمی که گرفتند نه تنها چراغ یکی از پایگاه‌های فوتسال ایران را خاموش کردند بلکه زمینه بازگشت تیم سقوط کننده را فراهم کردند.

به گزارش سرای نور،با اعلام رسمی کمیته فوتسال تیم دبیری تبریز از لیگ برتر کنار کشید و به فاصله کمتر از ٢٤ ساعت تیم سقوط کرده طرح وتوسعه قزوین جایگزین شد. اتفاقی که در نوع خود عجیب و بی سابقه است. مشکل لیگ امسال فقط در این موضوع خلاصه نمی شود و شامل مباحث کلی‌تری هم هست.

* کنار کشیدن دبیری بهانه یا واقعیت؟
مسئولان باشگاه دبیری با پایان مسابقات دوره گذشته لیگ برتر اعلام کردند که دیگر تیمداری نخواهند کرد. این صحبت باتوجه به تهدیدهای مشابه سالهای گذشته چندان جدی گرفته نشد ولی مسئولان این باشگاه حداقل بعد از صدور رضایتنامه بازیکنان خود ثابت کردند که بر تصمیم خود پافشاری می کنند. هرچند افشین دبیری مالک باشگاه طی ماه های اخیر از حضور افرادی همچون کاظم سلیمانی در کمیته فوتسال گلایه و تاکید داشت در صورت وجود وی، قطعا در لیگ تیمداری نمی کند ولی به نظر نمی رسد این موضوع بهانه خوبی برای کنار کشیدن یکی از قدیمی ترین و باثبات ترین تیم های خصوصی فوتسال باشد. البته امتیاز دبیری در آخرین ساعات روز یکشنبه به طرح و توسعه قزوین واگذار شد تا لیگ برتر فوتسال با این تک ماده از ١٣ تیمی شدن نجات یابدآنهم با بازگشت تیمی که بدترین رکوردهای لیگ را بر جای گذاشته بود و هنوز هم وضعیت بازیکنانش برای شرکت در لیگ مشخص نیست!

 

* حضور باشگاه های ورشکسته در لیگ
انتظار می رفت با قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران در مسابقات جام جهانی، این رشته شرایط بهتری پیدا کند و از رکود نسبی که بر آن حاکم بود، خارج شود. با این حال نه تنها این اتفاق رخ نداد که بر تعداد تیم های ورشکسته با وضعیت نامناسب افزوده شد تا جایی که حتی تا یک روز پیش از شروع مسابقات، وضعیت مالکیت و اسپانسری بعضی از باشگاه ها مشخص نیست! مقاومت قرچک و آتلیه قم که با زحمت خودشان را به لیگ برتر رسانده بودند، از همان ابتدا با چالش های مالی مواجه شدند و در نهایت با جلسات متعدد توانستند بخشی از این مشکلات را برطرف کنند. شهروند ساری، شهرداری ساوه و تیم هیات فوتبال استان قم هم از دیگر باشگاه هایی هستند که وضعیتشان تا همین چند روز پیش نامشخص بود.

* تکلیف حق پخش چه می شود؟
به اذعان اکثر کارشناسان، یکی از مهمترین مسائلی که رشته فوتسال با آن مواجه است، پخش تلویزیونی مسابقات است؛ موضوعی که تاثیر زیادی در ترغیب بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و رونق در فوتسال دارد. با این حال چند سالی است که به جز معدود مسابقات باشگاهی، مسابقه ای از لیگ برتر به صورت زنده پخش نمی شود. راهکارهای کمیته فوتسال (اگر راهکاری وجود داشته باشد) در این چند سال نتیجه ای نداشته و «در بر همان پاشنه» می چرخد تا مسابقات لیگ برتر فوتسال در کشوری که عنوان سومی دنیا را در کارنامه اش ثبت کرده است، حتی از دید علاقه مندان و کارشناسان این رشته هم دور بماند.

* مدیریت سلیقه‌ای و گزینشی در برنامه ها و برخوردها
اتفاقی که در دوره های اخیر لیگ برتر فوتسال و بخصوص فصل گذشته زیاد رخ داد، مدیریت سلیقه ای با برنامه ها و اتفاقات لیگ برتر بود. در این مدت همیشه شائبه دخالت اعضای هیات رئیسه سازمان لیگ در برنامه ها و مسائل لیگ مطرح بوده و نمونه هایی از این اتفاق در لیگ قبل تکرار شد. حتی گفته می شود کمیته فوتسال برای شروع لیگ برتر هم توسط بعضی از اعضای هیات رئیسه تحت فشار بوده و این اعضا برای خریدن زمان، دنبال تعویق در شروع مسابقات بودند.

یکی از اعتراضات باشگاه دبیری هم تصمیمی بود که کمیته فوتسال برخورد مناسبی با اتفاقات بازی با شهروند نداشته است و به همین دلیل از لیگ کنار کشیده است. با تصمیم باشگاه دبیری برای کنار کشیدن از لیگ با این توجیه، بدون شک کمیته فوتسال در صورت تداوم این سیاست گزینشی و سلیقه ای با جریانی روبرو می شود که کمترین نتیجه آن، کنار کشیدن تیم ها از لیگ برتر است.

* سالی که نکوست از بهارش پیداست
این موارد جزئی از مشکلاتی است که لیگ فوتسال ایران برای سال آینده با آن روبرو است؛ لیگی که هنوز شروع نشده و به نظر می رسد مشکلاتش با تداوم با این روند نمودهای بیشتری هم پیدا کند.

 

منبع:مهر

زمان انتشار: ۵ تیر, ۱۳۹۶

مطالب مرتبط


  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین ها
  • آرشیو