زمان انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۶ -

از ۲۰ تیر، کنترل نامحسوس شده‌اید/ارسال پیامک تخلفات به رانندگان

پلیس راهور برای جلوگیری از رانندگی پر خطر و رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی کاهش تصادفات و تلفات رانندگی طرح بازرسان نامحسوس پلیس راهور را در همه جاده ها به اجرا گذاشته است.

به گزارش سرای نور،گروه جامعه، آزاده خانی: اگر به سایت راهور۱۲۰ سری زده باشید؛ گوشه بالا سمت راست لینکی وجود دارد که مخصوص بازرس‌های نامحسوس پلیس راهور است.

به گفته فرمانده ناجا، پلیس راهنمایی و رانندگی بیشترین تعامل را با شهروندان دارد و یک پلیس کاملاً اجتماعی است با استناد به اجری طرح موفق همیاران پلیس و آموزش قوانین راهنمایی رانندگی به دانش آموزان پلیس راهور در بخش دیگری از فعالیت‌های اجتماعی خود با انتخاب کسبه و صاحبان مشاغل یه ویژه در محل‌های پرتردد از کمک آنها برای تسهیل در امر تردد خودروها استفاده کرده است طرحی که از ابتدای سال ۸۹ استارت خورد و هر سال پخته‌تر از قبل شد؛ و بازرسان نامحسوس سامانه پیامکی دارندو می‌توانند در کمترین زمان ممکن تخلفات رانندگان پر خطر را مخابره کنند.

گام به گام با اجرای طرح بازرسان نامحسوس

اوایل اجرای این طرح، بازرس‌های نامحسوس اگر مورد ترافیکی را مشاهده می‌کردند فقط آن را تذکر می‌داند. اما کم‌کم که طرح پیش‌تر رفت بازرسان آموزش دیدند. در برخی موارد قبض گرفتند و کم‌کم به یکی از وزن‌های اصلی در تسهیل تردد خودروها و جلوگیری از گره‌های کور ترافیکی تبدیل شدند.

فعالیت بازرسان نامحسوس به قدری کار آمد بود که در سایت پلیس راهور در قسمت بالا سمت راست برای آنها دسترسی در نظر گرفته شد وهمه نکات جریمه‌ای که از سوی آنها ارسال می‌شد بلافاصله در قبض جریمه‌های راننده‌های متخلف اعمال می‌شد. تلاش به جای بازرسان نامحسوس پلیس راهور آنقدر به جا و کار آمد بود که با در خواست رئیس پلیس وقت راهنمایی و رانندگی برای نحوه جذب بازرسان ساز و کارهای اداری و ردیف حقوق در نظر گرفته شد.

 رانندگی زیر ذره‌بین بازرسان نامحسوس

معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی رانندگی ناجا با اعلام اینکه بازرسان نامحسوس پلیس راهور نقش به‌سزایی در کاهش گره‌های ترافیکی و همچنین جلوگیری از رانندگی راننده گان پر خطر دارند، گفت: راننده‌های متخلف به محض دیدن مامورهای گشت راهور و گشت نامحسوس اتوبان، نسبت به رانندگی قانونمند اقدام می‌کنند و حتی در مواردی مشاهده شده که دیگر رانندگان متخلف را هم با زدن چراغ از وجود مأموران در محل‌هایی که توقف کرده‌اند آگاه می‌کنند.

سرهنگ عین‌الله جهانی گفت: از آنجایی که رانندگی یک فرایند است که به تمرکز بالا احتیاج دارد و یک لحظه غفلت در آن به بهای جان راننده یا عابر تمام می‌شود. استفاده از بارزسان نامحسوس پلیس راهور در دستور کار قرار گرفت مثل همه طرح‌های دیگری که در پلیس راهور دنبال می‌شوند. این طرح هم ابتدا به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفته و نقاط ضعف و قوت آن بررسی شد و با توجه به توفیقاتی که در اجرای آن به دست آمد. به صرت سراسری در همه استان‌ها و جاده‌ها مشغول به کار شده‌اند.

وی دربارهٔ وظیفه اصلی این بازرسان نامحسوس پلیس راهور هم گفت: این بازرسان ارزیابی روند رانندگی یک راننده را برعهده دارند و به محض آنکه تخلفات پرخطر از راننده سر بزند بلافاصله مورد جریمه برای راننده متخلف لحاظ می‌شود.

شرایطی که بازرس نامحسوس‌ها باید داشته باشند

سرهنگ جهانی دربارهٔ شرایطی که یک بازرس نامحسوس پلیس راهور باید داشته باشد هم گفت: افرادی که دارای مدرک کارشناسی و بالاتر هستند، گواهینامه راهنمایی و رانندگی دارند و سوابق تخلفات بالایی هم نداشته و تصادف وحشتناک هم در کارنامه رانندگی‌شان ثبت نشده باشد، می‌توانند به عنوان بازرسان نامحسوس با پلیس راهور همکاری کنند.

وی افزود: این افراد می‌توانند به سایت پلیس راهور مراجعه کنند با پر کردن فرم‌های ویژه و ارسال مدارک منتظر تماس از سوی پلیس راهور باشند. بعد از آن هم که دوره‌های آموزشی لازم را دیدند، می‌توانند همکاری خودشان را با پلیس راهور آغاز کنند.

معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی رانندگی ناجا در پاسخ به سوالی درباره نظارت بر نحوه فعالیت بازرسان نامحسوس پلیس راهور نیز گفت: بر نحوه کار این افراد نظارت کامل توسط پلیس راهنمایی رانندگی صورت می‌گیرد و حساسیت کار به نحوی است که به هیچ عنوان امکان جریمه بی‌مورد و یا اشتباه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اگر کسی گزارش غیر واقع ارسال کند بر اساس قوانین کیفری با آن برخورد خواهد شد،  افزود: دوره‌های آموزش این افراد قبلاً ۱۲ ساعت آموزش را شامل شده و امروز در ارتباط با تشخیص و نحوه ثبت تخلفات آموزش‌های تکمیلی را می‌بینند.

فهرست تخلفات رانندگی حادثه‌ساز

هیئت وزیران بنا به پیشنهاد وزارت کشور و به استناد تبصره ماده (۵) قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسؤولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث ـ مصوب ۱۳۸۷ـ مصادیق و عناوین تخلفات رانندگی حادثه‌ساز را تعیین کرده است.

بر این اساس هرگونه حرکات نمایشی مانند دور زدن درجا، حرکت بر روی یک چرخ و یا هرگونه حرکات آکروباتی در سطح راه‌ها و خیابان‌ها، دور زدن در محل ممنوع، عبور وسایل نقلیه از پیاده‌رو، نقص سیستم روشنایی وسایل نقلیه به هنگام شب، عبور از محل ممنوع (ورود ممنوع)، سبقت غیرمجاز، تجاوز از سرعت مجاز، عبور از چراغ قرمز راهنمایی، عدم رعایت حق تقدم عبور، حرکت به طور مارپیچ در راه‌ها، تجاوز یا انحراف به سمت چپ معابر، عدم رعایت فاصله مناسب با وسیله نقلیه و یا عدم توجه به جلو، گردش به چپ یا به راست در محل ممنوع، روشن نکردن چراغ هنگام شب و در موقع لزوم، رانندگی با وسیله نقلیه دارای عیب و نقص فنی مؤثر (چراغ، لاستیک، فرمان، ترمز، برف پاک‌کن و زنجیر چرخ)، عدم رعایت شرایط مندرج در گواهینامه از قبیل استفاده از سمعک، عینک یا تجهیزات خاص و مصرف مواد روانگردان و مشروبات الکلی به عنوان مصادیق تخلفات رانندگی حادثه‌ساز اعلام شده است.

جدا از این فهرست بلند بالا که هیئت وزیران آن را تصویب و ابلاغ کرده، در پایش‌های تحلیلی پلیس راهور رانندگان ایرانی سه تخلف بارز دارند که سهم ۷۵ درصدی در وقوع تصادفات و حوادث رانندگی دارد. به گفته سردار مهری رئیس پلیس راهور ناجا این تخلفات عبارتند از عدم توجه به جلو، سرعت غیرمجاز و انحراف به چپ؛ که در صورت انجام هر کدام از این تخلفات با راننده خاطی بدون هیچ چشم پوشی برخورد می‌شود.

از میان این تخلفات ۶ مورد به عنوان دستور العمل رسیدگی در اختیار بازرسان نامحسوس قرار گرفته است که به محض ارتکاب آن از سوی راننده با راننده خاطی برخورد قانونی می‌شود.

 آغاز به کار سامانه پیامکی بازرسان نامحسوس

از آنجایی که کاهش تلفات جاده‌ای و تصادفات به عنوان یک اصل مهم در دستور کار پلیس راهور قرار گرفته است و مقام معظم رهبری هم در دیدار نوروزی شان با فرماندهان ناجا تصادفات جاده‌ای و مرگ شهروندان را یک دغدغه بزرگ برشمردند، پلیس راهور برنامه‌های ویژه‌ای را برای کنترل رانندگی رانندگان در دستور کار قرار داده است که اساس آن جلوگیری از رانندگی رانندگان پر خطر است.

از ۲۰ تیرماه بازرسان نامحسوس از طریق موبایل تخلفات رانندگان را رصد می‌کنند. با استفاده از سامانه بازرسان نامحسوس به صورت دقیق و سریع تخلفات رانندگی به مرکز پلیس راهور اعلام و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به راننده‌ای که مرتکب تخلف شده پیامک ارسال می‌شود. این سامانه قابلیت نصب در تمام موبایل‌های هوشمند را دارد و با استفاده از بستر پیامکی این امکان را فراهم می‌کند تا در نقاطی که حتی شبکه اینترنت فعال نیست، بتوانند تخلفات مشاهده شده را گزارش کنند.

همچنین سرعت در ثبت تخلفات رانندگی، امکان گزارش گیری از فعالیت‌های صورت گرفته، قابلیت مدیریت و دسترسی به بازرسان نامحسوس، امکان رصد و گزارش گیری اطلاعات ثبت شده و امکان ثبت و درج آنی در سوابق متخلفان از جمله قابلیت‌های سامانه موبایلی بازرسان نامحسوس پلیس راهور است.

منبع:مهر

زمان انتشار: ۷ مرداد, ۱۳۹۶

مطالب مرتبط


  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین ها
  • آرشیو
یاداشت و مقاله