زمان انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ -

اهدای خون ضامن سلامتی فرد دهند خون است

آشکارترین فایده اهدای خون، احساس ناشی از بخشیدن چیزی به کسی که به شدت به آن نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار سرای نور،آشکارترین فایده اهدای خون، احساس ناشی از بخشیدن چیزی به کسی که به شدت به آن نیاز دارد.

 

، اهدای خون هنگامی رخ می‌دهد که یک فرد سالم به طور داوطلبانه مقدار مشخصی از خون خود را در یک مرکز انتقال خون هدیه می‌کند و خون اهدا شده پس از انجام آزمایش‌های لازم قابل استفاده می‌شود.
در کشورهای توسعه یافته و اکثر کشورهای در حال توسعه، بیشترین اهدا کنندگان خون را افراد داوطلبی تشکیل می‌دهند که در قبال آن پولی دریافت نمی‌کنند.
در کشورهای فقیرتر، افراد معمولا خون خود را برای انتقال به اعضای خانواده و یا دوستانشان اهدا می‌کنند .
انگیزه‌های مختلفی برای اهدا، شامل انجام عمل خیر، کمک به بهبود خویشاوندان، نیاز مالی و برای استفاده خود فرد در آینده وجود دارد.
اهدای خون معمولا بی‌خطر است، اما در برخی از اهداکنندگان ممکن است کبودی زیر جلدی و یا احساس ضعف و بی‌حالی دست بدهد.
محمد نادعلیان کارشناس آزمایشگاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما، با بیان اینکه اهداکنندگان برای مواردی که ممکن است باعث به‌خطرانداختن ایمنی خون شوند مورد ارزیابی قرار می‌گیرند، گفت: غربالگری شامل آزمایش برای آلودگی‌هایی مانند اچ‌آی‌وی و هپاتیت است که می‌توانند از طریق خون، منتقل شوند.
وی افزود: انجام پرسش‌هایی در مورد پیشینه پزشکی و معاینه فیزیکی دهنده خون می‌تواند از به‌ خطر افتادن سلامتی او جلوگیری کند .
نادعلیان تصریح کرد: فاصله بین دو اهدای خون در کشورهای مختلف متفاوت است، به‌ عنوان مثال در آمریکا این زمان ۸ هفته برای اهدای خون کامل است.

 

 

 


این پزشک یادآور شد: اهدای خون فقط یک ساعت از وقت برنامه پرمشغله زندگی فرد را اشغال می‌کند و در عوض جان یک انسان را نجات می‌دهد.
وی گفت: اهدای خون نه فقط برای کسی که که سلول‌های خونی را دریافت می‌کند، بلکه برای سلامت اهدا کننده نیز فواید بسیار دارد.
نادعلیان با بیان اینکه روش و مقدار خونی که از دهندگان گرفته می‌شود مقدار ۵۰۰ سی سی است، افزود: بسیاری از اجزای سازنده خون، عمر مفید کوتاهی دارند و نگهداری و عرضه مداوم آنها با مشکلاتی همراه است.
وی تصریح کرد: از نظر سازمان بهداشت جهانی وجود ۲ درصد اهدا کننده در جامعه قابل قبول است و این آمار در کشور ایران برابر با ۲٫۲ درصد هستند.
علی شجاعی کارشناس فوریت‌های پزشکی در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: آشکارترین فایده اهدای خون، احساس فوق العاده ناشی از بخشیدن چیزی به کسی که به شدت به آن نیاز دارد اما فواید آن بر سلامتی اهداکننده فراتر است.

 


وی با بیان اینکه تحقیقات نشان داده که، به طور کل، برخی مردم معمولا بیشتر از میزان مورد نیاز روزانه خود آهن مصرف می‌کنند، تصریح کرد: مصرف آهن بیشتر از حد، تولید رادیکال‌های آزاد در بدن را بیشتر می‌کند .
این کارشناس تصریح کرد: رادیکال‌های آزاد موجب ایجاد تغییرات سلولی می‌شود که عملکرد طبیعی سلول‌ها را مختل کرده و خطر برخی بیماری‌های مزمن مثل بیماری‌های قلبی و سرطان را افزایش می‌دهد.
شجاعی گفت: افرادی که بیش از حد از گوشت قرمز استفاده می‌کنند نیز در خطر افزایش میزان آهن در بدن هستند و همچنین در مردها و خانم‌های یائسه حادتر است چون خانم‌ها قبل از یائسگی در چرخه‌های عادت ماهیانه آهن اضافه را دفع می‌کنند .
وی عنوان کرد: اهـدای خون مقداری از این آهن اضافه را که می‌تواند موجب تولید رادیکال آزاد در بدن شود، بیرون می‌برد و در واقع، تحقیقات نشان داده که مردهایی که خون اهدا می‌کنند معمولاً کمتر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند و از آنجا که بیماری‌های قلبی متداولترین علت مرگ در مردان است، این می‌تواند یکی از بهترین فواید اهدای خون بر سلامتی آنها باشد.

 

به گزارش سرای نور، همه می‌دانند که اهدای خون برای نیازمندان به خون، بسیار اهمیت دارد اما پژوهش‌های فزآینده دانشمندان نشان داده است که این سودمندی می‌تواند دوطرفه باشد.

 

یافته‌ها نشان داده که اهدای خون، خطر حملات قلبی و حتی سرطان را کاهش می‌دهد.

 

این امر حتی باعث سوزاندن ۶۵۰ کالری برای هر پاینت خون اهدایی می‌شود. تصور می‌شود که این مزایا از کاهش سطح آهن خون ناشی می‌شود.

کلیدواژه ها:
زمان انتشار: ۳۱ اردیبهشت, ۱۳۹۶

مطالب مرتبط


  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین ها
  • آرشیو
یاداشت و مقاله