به گزارش خبرنگار سرای نور،درتقویم جمهوری اسلامی ایران بیست و یکم مرداد ماه به روز صنایع کوچک و متوسط نامگذاری شده است، از این رو فرا رسیدن این روز، فرصت بسیار مناسبی است که فرصتها و چالشهای این عرصه مطرح و بررسی شود.
ضرورت بازیابی نقش صنایع کوچک در تولید و اشتغال
بیست ویکم مرداد فرصت مغتنمی برای به تصویر کشیدن جایگاه واقعی صنایع کوچک و متوسط و ارج نهادن به ارزشهای معنوی، اجتماعی، تلاشگران در این عرصه اقتصادی است.
در حالیکه دولت توان خود را بر روی برجام و بهبود شرایط اقتصادی گذاشته است، این روز میتواند با توجه به شعار سال مبنی بر اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال، بهانه مناسبی برای ارتقا و احیای صنایع کوچک باشد.
هر چند بر اساس آمار در حال حاضر صنایع کوچک و متوسط بیش از ۹۶ درصد صنایع کل کشور و حدود ۵۰ درصد از اشتغال کشور را در برگرفته، اما نیاز است تا به صورت جامع از این صنعتگران حمایت شود.
مزیتهای ویژه صنایع کوچک
محمدحسین فرجی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در سال اقتصاد مقاومتی بر حمایت از تولید ملی و اشتغالزایی به ویژه صنایع کوچک تاکید فرمودند، اظهار کرد: صنایع کوچک با توجه به سرمایه کمی که نیاز دارد بر دولت فشار مالی فراوانی ایجاد نمیکند و این از مزیتهای آن است.
وی تصریح کرد: اقتصاد را در تمام دنیا مبتنی بر صنایع کوچک و متوسط برنامهریزی کردند و در این میان و بر اساس آماری که از اینترنت و به صورت رسمی دریافت شده است ۶۵۰ هزار بنگاه تولیدی کوچک و متوسط از سه میلیون واحد کلی صنایع و تولیدی ایران در بخش اصناف، و حدود ۷۹ هزار بنگاه کوچک و بزرگ در بخش صنعت وجود دارد.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه برای ایجاد نشاط بازار و همچنین رونق تولید در بنگاههای کوچک و متوسط باید تقاضایی مناسب صورت بگیرد، گفت: با وجود آنکه اغلب این بنگاههای کوچک کمتر از ۱۰ نفر نیروی کار دارند، اما توجه به این بنگاههای اقتصادی در محیط کلان بسیار راهگشا است.
اقتصاد مقاومتی در حرف یا عمل
حسن نصیری کارشناس مسائل سیاسی نیز در گفتوگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: اگر دم از اقتصاد مقاومتی میزنیم باید بدانیم که بنگاههای کوچک نقشی اساسی در تولید و اشتغالزایی و رونق این طرح دارند.
وی تصریح کرد: ۹۶ درصد از اشتغال مردم کشور از بنگاههای کوچک و زودبازده است، اما دولت کمترین توجهی به آن ندارد.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه نوع حمایت دولت از این بنگاهها بسیار ناچیز است، افزود: امروز با توجه به فرمودههای مقام معظم رهبری نسبت به اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی که اصلیترین بخش آن توجه به توانمندیهای داخلی و دستیابی به اهداف صادراتی است، باید با ایجاد نشاط در این بنگاهها برای ۹۶ درصد از اشتغال کشور برنامهریزی منسجمی داشته باشیم.
صنایع کوچک نیاز به توجه بزرگ دارند
نصیری افزود: تسهیلات طرح رونق تولید میتواند مشکل سرمایه در گردش واحدها را برطرف کند.
وی گفت: واحدهای تولیدی مازندران با فعالیت خود و تولید محصولات ایرانی برای حمایت از تولید و اشتغال و توسعه تولیدات، نقش مهم داشته باشند.
به گزارش خبرنگار ما، در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، توجه به صنایع کوچک بیش از هر کار اقتصادی دیگر میتواند در اولویت باشد، و دولت باید توان خود را از برجام به سوی این امر مهم به کار بندد.