به گزارش خبرنگار سرای نور، احد جاودانی در مراسم رونمایی از کتب تازه تألیف برخی از مولفان شهرستان نور اظهار کرد: در دنیایی زندگی میکنیم که برای زنده ماندن و بهرهمند شدن از مواهب الهی اطرافمان، باید از وضعیت موجود به سمت وضعیت مطلوب حرکت کنیم و در مسیر توسعه گام برداریم.
وی افزود: کتاب و کتابخوانی از مؤلفههای مهم توسعه به شمار میروند و برای سنجش میزان توسعه یافتگی باید میزان کتابخوانی، تولید و نشر کتاب، تعداد کتابخانهها و کتابفروشیها را دید و بررسی کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تصریح کرد: ۸۰ درصد جمعیت جهان در کشورهای در حال توسعه و ۲۰ درصد جهان در کشورهای توسعه یافته زندگی میکنند که از این آمار ۷۰ درصد آثار مکتوب توسط ۲۰ درصد جمعیت توسعه یافته تولید و منتشر میشود.
این مسئول اضافه کرد: برای اینکه امروز بتوانیم و بخواهیم حرفی برای گفتن در دنیا داشته باشیم باید هم کتاب تولید کنیم، هم کتاب منتشر کنیم و هم کتاب بخوانیم.
جاودانی گفت: اگر ما کتاب ننویسیم، فیلم تولید نکنیم، دیگران با تکنولوژی روز و ابزارهای ارتباطی پیشرفته و گسترده ورود پیدا میکنند و به جای ما برای ما تولید و به سراسر جهان انتقال میدهند زیرا دیگران منتظر نمیمانند که ما خود را معرفی کنیم.
وی افزود: باید خود و اطرافیانمان را به سمت فکر کردن، اندیشیدین، کتاب خواندن، بهتر شدن، توسعه و استفاده از ابزار فرهنگ و هنر برای انتقال زیباییهای جامعه به نسل های آینده سوق دهیم و در این راه از مؤلفه تأثیرگذاری همچون کتاب نباید غافل شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران وضعیت کتابخوانی در ایران را بسیار پایین و نامطلوب برشمرد و اضافه کرد: متوسط مطالعه در دنیا ۵۵ دقیقه، متوسط مطالعه ژاپنیها ۹۰ دقیقه و متوسط مطالعه ما ایرانیها بین چهار تا هشت دقیقه است که بسیار نگران کننده است و جای تأسف دارد.
این مسئول خاطرنشان کرد: دولت باید کاغذ ارزانتر در اختیار ناشران قرار دهد تا نویسندگان بتوانند کتابهایشان را در تیراژ بالاتر و بیشتر چاپ کنند و در اختیار مردم قرار دهند که در این حوزه سهل انگاری شده است.
یزدانی معاون فرماندار شهرستان نور نیز در این مراسم گفت: چاپ و نشر یک کتاب، تولد و نوپایی یک اندیشه و زایش یک تفکر جدید در جامعه است.
وی افزود: شاخصههای فروش یا عرضه کتاب در کشور و یا حتی شهرستانمان تعیین کننده میزان مطالعه ماست و یا رصد تعداد کتابفروشیها در سطح شهرستان ما در مقایسه با تعداد اغذیه فروشیها نشان از این دارد که ما چقدر برای اندیشه و فکرکان و چه میزان برای جسم و کالبدمان هزینه میکنیم .
معاون فرماندار نور کتاب را یک شکل از مدنیت، رسانه و اندیشه مدنی برشمرد و گفت: هرچه میزان مطالعه در جامعه بیشتر باشد میزان نابهنجاری اجتماعی در آن کمتر است.
داوود فلاح نیز رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نور در این مراسم اظهار کرد: تلاش همکارانم بر این بوده تا این فرهنگ را که “کتاب برای تمامی حرکتهای فرهنگی و هنری یک مقوله ارزشمند و اثرگذار است” نهادینه کنیم.
وی اضافه کرد: با توسعه فضاهای مجازی، متاسفانه لطمه جدی و بزرگی به ارتباط انسان با کتاب خورده و سرگرم شدن ما به فضای مجازی و بی اعتنایی به کتاب و کتابخوانی، رنج آور است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نور در ادامه به انجام حرکتی فرهنگی از سوی اداره فرهنگ و ارشاد این شهرستان در پایان سال ۹۶ با عنوان ” یک کتاب، یک عیدی ” اشاره کرد و افزود: در این طرح حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ جلد کتاب جمع آوری و در مساجد سطح شهرستان به شهروندان اهدا شد تا در نوروز ۹۷ در کنار عیدی دادن های مرسوم، افراد اقدام به اهدای کتاب نیز کنند.
وی از این حرکت به عنوان آخرین اقدام فرهنگی سال ۹۶ و از مراسم رونمایی از کتب تازه تالیف به عنوان اولین اقدام سال ۹۷ سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که در در ماههای آتی حتما برنامههایی برای شناساندن نویسندگان و مؤلفان شهرستان به مردم برگزار خواهد شد.
گفتنی ست در این مراسم از کتب تازه تالیف دکتر عبدالعظیم سالاریان، جعفر داوودی، پروا داوودی، علی اوسط اکبری و طیبه کریمی رونمایی شد.