زمان انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ -

یک کارشناس دینی در گفتگو با بلاغ:

جوانان را از مسیرهای ضد فرهنگ دور کنید

یک کارشناس دینی گفت: در دنیای امروز که تغییرات فرهنگی و اجتماعی با سرعت بالایی در حال شکل‌گیری است، حفظ هویت اسلامی و ایرانی به یکی از اولویت‌های مهم تبدیل شده است. جوانان به عنوان قشر تاثیرگذار و آینده‌ساز جامعه، نقش بسزایی در تداوم این هویت دارند.

جوانان را از مسیرهای ضد فرهنگ دور کنید
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی « سرای نور» جوانان نه تنها میراث‌داران فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی هستند، بلکه با انتخاب‌های خود می‌توانند مسیر آینده جامعه را رقم بزنند. از این رو، توجه به تربیت و هدایت صحیح جوانان در راستای حفظ اصول اخلاقی و فرهنگی امری ضروری است.

حجت‌الاسلام سید محمود موسوی در گفتگو اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی « سرای نور» گفت: جوانانی که در مسیر ناهنجار و ضد فرهنگ حرکت می‌کنند همه فرصت‌ها را از دست می‌دهند که امیدواریم همه در مسیر اعتلای فرهنگ دینی اسلامی حرکت کنیم و هویت، شناخت، ارزش اسلام و جایگاه فرهنگ اسلامی و ایرانی را به راحتی از دست ندهیم و مسئولان در این مسیر باید با برنامه‌ریزی در اقدامات خود، حساسیت و دقت لازم را در این زمینه داشته باشند.

وی با اشاره به فتح اندلس توسط مسلمانان اظهار‌کرد: اندلس از سوی سپاهیان اسلام به فرماندهی طارق بن زیاد در سال ۹۲ (ه‍-ق) فتح شد و قسمت اعظم مردم تا سال ۹۵ (ه‍-ق) دین اسلام را پذیرفتند.

این کارشناس دینی با اشاره به اینکه اندلس سرزمینی در جنوب غربی اروپاست که شامل کشورهای اسپانیا و پرتغال می‌شود و منطقه اشغالی جبل‌الطارق در انگلیس است، افزود: پادشاهی ویزیگوت اسپانیا به دلیل درگیری‌های داخلی تضعیف شد و نتوانست به صورت موثر در برابر مهاجمان مقاومت کند و ارتش طارق به سرعت شهرهای کلیدی شبه جزیره ایبریا از جمله کوردوبا، تولدو و سویا را تصرف کرد و فتح اسپانیا توسط مسلمانان چند قرن طول کشید.

موسوی با اشاره به اینکه حکومت مسلمانان در اسپانیا با دوره‌ای از تساهل مذهبی و فرهنگی مشخص شد، بیان‌کرد: به مسیحیان و یهودیان اجازه داده شد که مراسم دینی خود را انجام دهند و مسلمانان حتی برخی از سنت‌های فرهنگی مردمی را که تسخیر کرده بودند پذیرفتند.

وی خاطرنشان‌ کرد: روزگاری مسلمانان در جنوب اسپانیا تا جنوب فرانسه کشور اسلامی به وجود آوردند که مهد تمدن شد و علم در اروپا از همان تمدن آندلس قرون اولیه اسلام شکوفا شد اما دشمنان اسلام و مراکز سیاسی بر علیه اسلام فعال بودند و به فاسد کردن جوانان پرداختند و در این راستا انگیزه‌های مختلف مسیحی، مذهبی یا سیاسی داشتند و یکی از اقدامات دشمنان اسلامی وقف تاکستان‌ها بود تا شراب آن‌ها به صورت مجانی در اختیار جوانان قرار گیرد و جوانان را به سمت زنان و دختران خود سوق دادند تا آن‌ها را به شهوات آلوده کنند.

امام جمعه چمستان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب دوری جوانان مسلمان از ایمان را زمینه سقوط اندلس عنوان کرد، افزود: تهاجم فرهنگی و فساد سبب شد تا اندلس به دست دشمنان بیفتد و حکومت مسلمانان در سال ۱۴۹۲ که فرمانروایان کاتولیک، فرناندوی دوم و ایزابل یکم، آخرین دژ مسلمان گرانادا را فتح کردند، پایان رسید.

موسوی با اشاره به سخن رهبری که مراقب باشیم ایران مانند اندلس نشود، تأکیدکرد: با توجه به تهاجم فرهنگی باید مراقب باشیم تا به راحتی هویت و جایگاه جوانان به وسیله فرهنگ غلط و نابهنجاری که در جامعه هنجار شد، نابود نشود و جوانانی که در مسیر ناهنجار و ضد فرهنگ حرکت می‌کنند همه فرصت‌ها را از دست می‌دهند که امیدواریم همه در مسیر اعتلای فرهنگ دینی اسلامی حرکت کنیم و هویت، شناخت، ارزش اسلام و جایگاه فرهنگ اسلامی و ایرانی را به راحتی از دست ندهیم و مسئولان در این مسیر باید با برنامه‌ریزی در اقدامات خود، حساسیت و دقت لازم را در این زمینه داشته باشند.

وی گفت: حکومت اسلامی تا سال ۴۲۲ قمری یعنی به مدت ۷۸۱ سال در این منطقه ادامه یافت اما به دلیل بی‌کفایتی حاکمان مسلمان، دسیسه‌های مسیحیان و قدرت استعماری اروپا این کشور بزرگ به دست مسیحیان افتاد و در میان ۲۳ پادشاه اروپایی تقسیم و تجزیه شد؛ مسلمانان این کشور از امیرالمومنین مغرب مرابطی یاری خواستند و در نبرد معروف «زلاقه» مسیحیان شکست خوردند و این کشور به مغرب ضمیمه شد اما پس از مدتی حکومت مرابطین نیز دچار ضعف و سستی شد و دوباره اندلس در تصرف مسیحیان درآمد و تجزیه شد.

امام جمعه چمستان در پایان اظهارکرد: دوران حکومت عبدالرحمن اول چند کارخانه کشتی‌سازی در یکی از شهرها تأسیس تا کشتی‌سازی رونق پیدا کند و ۲۰۰ کشتی بزرگ ساخته شد؛ آثار باستانی مهم از آن دوره وجود دارد، خلافت اموی عمارت قرطبه را تأسیس کرد و در کشاورزی، معماری، علم و هنر پیشرفت‌های چشمگیری داشت و بناهای تاریخی مانند مسجد بزرگ «قرطبه» را ساختند که هنوز هم پابرجا است.

 

کلیدواژه ها:
زمان انتشار: ۳۱ فروردین, ۱۴۰۴

مطالب مرتبط


  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین ها
  • آرشیو