زمان انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ -

مدیرکل شیلات مازندران در گفتگو با بلاغ اعلام کرد:

از ظرفیت‌های دریای خزر تا چشم‌انداز سرمایه‌گذاری

مدیرکل شیلات مازندران بر ظرفیت‌های بالای دریای خزر برای تولید آبزیان و ایجاد فرصت‌های اقتصادی تأکید کرد و گفت: سالانه بیش از ۲۰ هزار تن ماهی تولید داریم و شاهد صادرات ۱۵ میلیون دلاری محصولات شیلاتی در این استان هستیم.

از ظرفیت‌های دریای خزر تا چشم‌انداز سرمایه‌گذاری

قاسم کریم‌زاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» با اشاره به نقش راهبردی روابط عمومی در سازمان‌ها اظهار کرد: اگر کاری انجام شود اما اطلاع‌رسانی نشود، گویی انجام نشده است؛ روابط عمومی باید تبیین‌گر اقدامات باشد چراکه اگر قرار است مدیری از زمین به عرش برسد یا بالعکس، این روابط عمومی‌ها هستند که نقشی کلیدی ایفا می‌کنند.

وی به ارائه گزارشی از ظرفیت‌ها و اقدامات شیلات استان پرداخت و گفت: طول نوار ساحلی دریای خزر ۸۷۳ کیلومتر است که ۴۸۷ کیلومتر آن در استان مازندران قرار دارد. در این فضا ۱۱۴ تشکل صیادی فعال هستند و حدود ۴۲۰۰ صیاد مستقیماً به این دریا وابسته‌اند. تولید سالانه بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تن است که ارزش اقتصادی آن در سال گذشته بین ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

مدیرکل شیلات مازندران افزود: در سطح استان ۳۹۰۰ واحد آبزی‌پروری فعال است و ۱۰ هزار نفر در این واحدها اشتغال دارند. تولید سالانه در آب‌های داخلی حدود ۱۲۰ هزار تن و ارزش اقتصادی آن حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است. همچنین مازندران با دارا بودن ۵۰ واحد پرورش ماهیان خاویاری، ۲۸۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری تولید کرده که ۵۶ درصد از کل کشور را شامل می‌شود.

کریم‌زاده با اشاره به عملکرد مراکز تکثیر بچه‌ماهی عنوان داشت: مرکز شهید رجایی در ساری در سال گذشته ۱۲۰ میلیون قطعه ماهی استخوانی و ۶۷۰ هزار قطعه بچه‌ماهی خاویاری تولید و در رودخانه‌های مهم رهاسازی کرده است. همچنین مرکز شهید باهنر کلاردشت به عنوان تنها مرکز تکثیر ماهی آزاد در خاورمیانه در سه سال اخیر با مرمت و فعال‌سازی ۳۰۴ واحد استخر، توانسته ۳۵۰ هزار قطعه بچه‌ماهی آزاد تولید و در رودخانه‌ها رهاسازی کند.

وی با بیان اینکه در سه سال اخیر با استقرار قفس‌های دریایی به اقتصاد دریا محور توجه شده گفت: در سال اول ۱۵ قفس، سال دوم ۲۵ قفس و سال سوم ۴۳ قفس در دل دریا قرار گرفت. سال گذشته میزان تولید در این بخش حدود ۲۰۰۰ تن و ارزش اقتصادی آن ۶۰۰ میلیارد تومان بود. مشارکت جامعه صیادی در این مسیر بی‌نظیر بوده و برای نخستین‌بار ۱۷ قفس توسط صیادان استان در دریا مستقر شد.

مدیرکل شیلات مازندران در خصوص صادرات نیز گفت: سال گذشته بالغ بر ۱۱ هزار تن محصولات شیلاتی از استان صادر شد که شامل ۱۹۳۰ کیلوگرم خاویار به ارزش ۱.۴۲ میلیون دلار و ۱۸۵ تن گوشت ماهیان خاویاری به ارزش ۱.۳۲ میلیون دلار بود. در مجموع ارزش صادرات شیلات استان حدود ۱۴.۹ میلیون دلار برآورد می‌شود.

کریم‌زاده تصریح کرد: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری، باید سرمایه‌گذاری واقعی انجام شود نه صرفاً شعار؛ در سال گذشته ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در شیلات شناسایی شد که اگر در چرخه تولید قرار بگیرد، ۱۴۵ هزار تن به ظرفیت تولید و ۱۷۰۰ شغل جدید اضافه خواهد شد. این سرمایه‌گذاری‌ها با رویکرد اقتصاد دریا محور، پرورش ماهی در قفس و توسعه فعالیت‌های شیلاتی در اراضی ساحلی طراحی شده‌اند.

وی با اشاره به استفاده دو منظوره از زمین‌های کشاورزی گفت: در آمل و ۸ شهرستان دیگر، زمین‌های شالیزاری در شش ماه دوم سال برای پرورش ماهی مورد استفاده قرار گرفت. در یک فضای ۵۰۰ متری، ۲۴ قفس با ۴۲ هزار قطعه ماهی قزل‌آلا قرار داده شد که ۲۶ تن تولید و ۳ میلیارد تومان ارزش اقتصادی داشت.

مدیرکل شیلات مازندران افزود: در بخش تکثیر طبیعی، با استفاده از ۶۰ واحد و ۱۱ هزار قطعه مولد، بیش از ۳۳ میلیون بچه‌ماهی تولید و جهت حفظ ذخایر دریای خزر با مشارکت جامعه صیادی رهاسازی شد.

کریم‌زاده در پایان با اشاره به برنامه‌های پیش‌رو یادآور شد: توسعه پرورش ماهیان خاویاری در اراضی ساحلی با استفاده مستقیم از آب دریای خزر، احداث پایانه صادراتی و ترویج استفاده دو منظوره از اراضی کشاورزی، از جمله برنامه‌های محوری اداره‌کل شیلات استان مازندران در سال جاری است.

کلیدواژه ها:
زمان انتشار: ۲ اردیبهشت, ۱۴۰۴

مطالب مرتبط


  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین ها
  • آرشیو