به گزارش سرای نور؛ ایلام در غرب کشور باوجود مرز مهران و تردد میلیونی زائران اربعین طی روزهای آینده به یکی از پرترددترین استانهای کشور تبدیل میشود اما نکات مهمی برای سفر به استان وجود دارد که زائران حتماً باید به آن توجه کنند.
اولین نکته اینکه زائران بیش از ۱۶ استان کشور از مرز مهران برای شرکت در پیاده روی اربعین به نجف و کربلا سفر میکنند که عمده علل آن مسافت کوتاهتر مهران تا کربلا است.
برای سفر به استان ایلام میتوان از طریق سه استان کرمانشاه، لرستان و خوزستان وارد استان ایلام شد که اگر زائران استانهای مختلف سفر خود را مدیریت کنند بههیچوجه در ترافیک جادههای این استان معطل نخواهند شد.
مهمترین نکته برای سفر به استان ایلام لزوم توجه جدی به جادههای کوهستانی استان است که رانندگان باید بااحتیاط در محورهای مواصلاتی این استان تردد کنند و حتماً به جادههای کوهستانی استان توجه داشته باشند.
راههای ورود به استان ایلام
اولین و مهمترین مسیر به استان از طریق استان کرمانشاه صورت میگیرد که خود از دو مسیر یعنی کرمانشاه- حمیل- ایلام و کرمانشاه- اسلام آباد غرب- ایلام امکان تردد وجود دارد و به دلیل ازدحام در مسیر ایلام- حمیل- کرمانشاه میتوان از مسیر کرمانشاه- اسلام آباد غرب- ایلام تردد کرد.
دومین مسیر دسترسی به استان ایلام از طریق استان لرستان است، مسیر خرم آباد- پلدختر- پل سیمره- حمیل- ایلام و همچنین خرمآباد- پلدختر- دره شهر- بدره- ایلام میتوان وارد استان شد.
سومین راه دسترسی به استان مسیر اهواز- اندیمشک- دهلران است که این مسیر با توجه به نزدیکی به مهران دیگر نیاز به ورود به شهر ایلام نیست و بهراحتی میتوان وارد شهرستان مهران شد.
راههای ورود به مهران
بعد از ورود به استان ایلام از چند مسیر میتوان سفر خود را به شهرستان مهران مدیریت کرد، موج اصلی ترافیک در محور ایلام- مهران است ولی راههای دیگر نیز وجود دارد که زائران میتوانند وارد شهرستان مهران شوند.
زائرانی که از استان کرمانشاه وارد استان ایلام میشوند میتوانند از طریق ایلام- صالح آباد- مهران، ایلام- ماربره- صالح آباد- مهران و یا ایلام- ملکشاهی- بان رحمان- مهران خود را به مقصد برسانند ولی حتماً در مسیرهای شهرستان ملکشاهی باید به جادهها هنگام رانندگی توجه جدی داشت.
مسیر دیگر رسیدن به شهرستان مهران جاده دهلران- مهران است که این جاده به دلیل بیابانی بودن دارای پیچهای کمتری است ولی باز نیاز است رانندگان حتماً با احتیاط حرکت کنند.
زائرانی که از استان لرستان وارد ایلام میشوند میتوانند از مسیرهای دره شهر- بدره- ملشکاهی- مهران استفاده کنند ودیگر نیاز به سفر به مرکز استان نیست.
محلهای مناسب برای اسکان
بهطورقطع بیشتر زائران به دلیل اشتیاق زیارت خیلی کم در شهرستان مهران ماندگار هستند ولی زائرانی هستند که میخواهند قبل از گذشتن از مرز به استراحت بپردازند، در شهر ایلام میتوان در منطقه تفریحی «چغاسبز» که در همان اول شهر ایلام است، ساکن شده و استراحت کنند.
زائرانی که به سفر در جاده ایلام- مهران ادامه میدهند میتوانند در صالحآباد کنار امامزاده علی صالح(ع) بهراحتی استراحت کنند و در مسیر استان لرستان نیز زائران میتوانند در شهرستان «بدره» ساکن شوند.
تعدادی زیادی از خانههای مردم شهرستان مهران برای اسکان شناساییشده که زائران میتوانند در این محلها اسکان یابنداز سمت خوزستان نیز میتوان در شهرستان دهلران در کنار دو پارک بزرگ این شهر اسکان کرد. البته به طور معمول اکثر شهرستانهای استان دارای موکب پذیرایی و محل اسکان زائران هستند.
تعدادی زیادی از خانههای مردم شهرستان مهران که علاقهمند به اسکان زائران هستند شناساییشدهاند که زائران میتوانند در این محلها اسکان یابند، ستاد اسکان با فراخوانی که داشته توانسته تاکنون ۲۰۰ بیت الحسین را شناسایی و اطلاعات صاحبان آنها را احصا کرده تا در وقت لزوم بتواند به آنها دسترسی داشته باشند.
در صورت لزوم مساجد، تکایا و حسینیهها نیز تجهیز و در مرحله بعد مدارس و نمازخانههای ادارات نیز در صورت کمبود جا حتماً تجهیز و در اختیار زوار قرار خواهد گرفت.
با بنزین و ویزا وارد شهرستان مهران شوید
یکی از مهمترین نکات کلیدی در سفر به استان ایلام بحث سوخت است، قبل از ورود به شهر مهران باید باک بنزین خوردمان را پر کنیم چراکه شهر مهران با ازدحام خودرو برای دریافت سوخت مواجه است و بسیاری از زائران در صورت نداشتن سوخت کافی برای برگشت با مشکل مواجه میشوند.
مثلاً اگر از مسیر کرمانشاه- ایلام- مهران در حال حرکت هستید در شهر ایلام بنزین بزنید یا در مسیر اندیمشک- دهلران- مهران در شهر دهلران باید بنزین زد.
اکثر شهرهای ایلام دارای جایگاه سی ان جی هم هستند و معمولاً از پمپ بنزین نیز برخوردار هستند، شهر ایلام در همان مسیر کنارگذر شرقی برای ورود به جاده ایلام-مهران دارای پمپ بنزین و پمپ گاز است.
یکی دیگر از مهمترین نکات برای رفتن به کربلا از طریق مهران، نبود دفاتر صدور ویزا در شهرستان مهران است و باید حتماً در شهرهای تعیینشده نسب به اخذ ویزا اقدام کرد چراکه ازدحام جمعیت بدون ویزاها در مرز بسیار زیاد است و اغلب باعث معطلی چندروزه زائران میشود.
به دلیل ترافیک در محورهای ارتباطی استان ایلام حتماً باید مواد غذایی، آب و… به همراه داشت چراکه در بعضی از مسیرها مثل ایلام- مهران به دلیل ترافیک پر حجم خودرو ممکن است زائران معطل شده و چندین ساعتها در راه باشند، بنابراین مسافران حتماً با امکانات لازم وارد استان شوند.
لزوم استفاده از پارکینگهای مخصوص ماشینهای زوار
افرادی که از ماشین شخصی در سفر استفاده میکنند حتماً به پارکینگهای تعیینشده از سوی فرمانداری مراجعه کنند و به همین منظور دو پارکینگ بزرگ طراحیشده است. افراد حتی المقدور خودرو خود را در پارکینگهای آسفالت قرار دهند چراکه سال گذشته به دلیل بارندگی تعداد زیادی از خودرودها در پارکینگهای خاکی دچار مشکل شدند و به گل نشستند.
مردم مهران نیز با مراجعه به ستاد اربعین و معرفی املاک اعم از زمین، حیاط خانه و حتی کوچه و خیابان از آمادگی برای ایجاد پارکینگهای صلواتی خبر داده اند.
فاصله مهران تا کربلا ۲۸۰ کیلومتر، کاظمین۲۸۳، سامرا ۴۴۴ و نجف ۳۰۳ کیلومتر است و علاوه بر نزدیکی، امنیت بسیار بالای این منطقه و مسیرهای این مرز تا شهرهای مذهبی عراق باعث شده زائران بیشتر از مرز مهران در ایام اربعین استفاده کنند.
روال قانونی در ارائه خدمات پارکینگ ها
مراد ناصری فرماندار مهران اظهار داشت: با تمهیدات اندیشیده شده قطعاً مشکلات اربعین سال گذشته را نخواهیم داشت و زائران به راحتی می توانند به سفر خود برای شرکت در مراسم اربعین حسینی ادامه دهند.
وی ادامه داد: مهران به پنج منطقه تقسیم شده تا با نظم خاصی زائران بتوانند به راحتی و بدون هیچ دغدغه ای خودروهای خود را پارک کنند و گره ترافیکی در معابر اصلی ایجاد نشود.
ناصری با اعلام اینکه ۲۵۰ هکتار زمین برای پارکینگ ۲۰۰ هزار خودرو سواری در ایام اربعین حسینی اختصاص داده شده است، تصریح کرد: در این پارکینگ ها کار استاندارد سازی انجام شده و در آینده نزدیک به بهره برداری خواهند رسید.
فرماندار مهران ادامه داد: پارکینگ های در نظر گرفته شده با روال قانونی به پارکبانان محله ای از طریق شهرداری سپرده خواهد شد.
هزینه های پارکینگ در مهران
شاپور پولادی معاون استانداری ایلام نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر در این زمینه اظهار داشت: هزینه پارک خودرو در پارکینگ اربعین به ازای هر چهارشبانه روز ۲۵ هزار تومان است و مازاد بر آن هزینه پارک خودرو در پارکینگ اربعین به ازای هر چهارشبانه روز ۲۵ هزار تومان است و مازاد بر آن شبانه روزی پنج هزار تومان بابت پارک خودرو باید پرداخت شودشبانه روزی پنج هزار تومان بابت پارک خودرو باید پرداخت شود.
وی افزود: یکی از مهم ترین مشکلات سال گذشته کمبود فضا برای پارک خودروهای زائران بود که امسال با تمهیدات اندیشیده شده ۸۰ هکتار زمین برای پارکینگ اختصاص یافته در حالیکه این مقدار سال گذشته ۴۲ هکتار بود و بر اساس ارزیابی های صورت گرفته این پارکینگ در غرب کشور از نظر وسعت بی نظیر است.
معاون استاندار ایلام همچنین از جانمایی ۱۵۰ موکب در ۱۰ نقطه برای استقرار ایستگاه های صلواتی به منظور پذیرایی از زائران خبر داد و یادآور شد: این نقاط در مکان هایی برپا می شوند که منجر به بروز گره ترافیکی در نتیجه ازدحام جمعیت نشوند.
پولادی ادامه داد: خوشبختانه هماهنگی میان ارگان های مسئول در مقایسه با سالیان گذشته بسیار بهتر است و تلاش خواهیم کرد کمترین خللی در روند عزیمت زائران و بازگشت آنان پس از اربعین حسینی ایجاد نشود.
آماده سازی مسیرهای جدید برای تردد زائران اربعین
نورالله دلخواه مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان ایلام نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به حجم تردد زائران به عتبات عالیات از مرز بین المللی مهران و جوابگو نبودن محور ایلام به مهران و برای استفاده از محور مهران به ملکشاهی این اداره کل به حذف گردنه ترشاوه، تغییر و اصلاح مسیر، کوه بری، تعریض جاده در محل پیچ پرحادثه در این نقطه از گردنه برای بالا بردن ضریب ایمنی، روان سازی ترافیک جاده ای و کاهش حوادث رانندگی اقدام کرده است.
وی گفت: اجرای این طرح در قالب ساماندهی و رفع نقاط پرحادثه در محورهای ارتباطی صورت می گیرد و تکمیل آن علاوه بر تسهیل در تردد و روان سازی ترافیک عبوری، نقش بسیار مهمی در کاهش سوانح رانندگی دارد.
دلخواه اظهار داشت: گردنه مذکور در محور ملکشاهی به مهران به عنوان مسیر دوم زوار اربعین است و از محورهای پرترافیک شهرستان محسوب می شود که اصلاح و تعریض این محور اولویت دارد.