سرای نور؛گروهی از دانشمندان آمریکایی دریافتند که تداخلات بیسیم در اثر استفاده طولانی مدت از تلفنهای همراه گلولز مغز را مصرف میکنند. محققان مؤسسات ملی بهداشت آمریکا در بررسیهای خود نشان دادند که ۵۰ دقیقه صحبت کردن باتلفن همراه میتواند فعالیت سلولهای مغزی را در منطقهای ازمغز که به آنتن نزدیکتر است تغییر دهد.
با وجود این، دانشمندان آمریکایی تأکید کردند که هنوز مشخص نیست این تغییر فعالیت سلولهای مغزی چه اثراتی روی سلامت انسان میگذارد و این بدان معنا نیست که میان ابتلا به سرطان و استفاده از تلفنهای همراه ارتباط وجود دارد.
محققان در این خصوص اظهار داشتند: ما مشاهده کردیم که در مغز افرادی که بهمدت ۵۰ دقیقه مداوم با تلفن همراه صحبت میکنند در منطقه نزدیک به آنتن، متابولیسم گلوکز (سیگنال فعالیت مغزی) افزایش مییابد. در این تحقیقات، واکنش مغز در مقابل میدانهای الکترومغناطیسی ناشی از سیگنالهای تلفنهای همراه مورد بررسی قرار گرفت.
این نتایج نشان داد که تشعشعات ضعیف الکترومغناطیس تلفنهای همراه میتواند فعالیت مغزی را تغییر دهد اما این تحقیقات هیچ آگاهی جدیدی درخصوص احتمال وجود ارتباط میان سرطان و تلفنهای همراه ارائه نکرد. این دانشمندان از ۴۷داوطلب خواستند که ۵۰ دقیقه با تلفن همراه صحبت کنند. در مرحله بعدی آزمایش از افراد خواسته شد که تلفن همراه روشن اما در حالت سکوت و سپس تلفن همراه کاملا خاموش را نزدیک بدن خود نگه دارند. در هر ۳مرحله، فعالیت گلوکز در مغز این افراد اندازهگیری میشد. نتایج این تحقیقات نشان داد که در شرایط اول، متابولیسم بعضی از مناطق مغز نزدیک به آنتن (کورتکس مداری پیشانی و گیجگاهی) ۷ درصد افزایش یافت. براساس گزارش رویترز، تلفنهای همراه از اواخر دهه۸۰ وارد بازار شدند و امروز در تمام دنیا از بیش از ۵ میلیارد دستگاه موبایل استفاده میشود.
دردهایی در ناحیه آرواره، گردن، بازو و شانهها
مضرات تلفنهمراه از زمانی مطرح شد که فردی در فلوریدای آمریکا در سال ۱۹۹۳ گرفتار تومور مغزی شده و از همسرش که دارای تلفنهمراه بود شکایت کرد. با افزایش استفاده از تلفنهمراه در میان مردم، از نوامبر سال ۲۰۰۲ گروهی از شرکتها شروع به تحقیق و بررسی روی اثرات امواج رادیویی، تا ۱۰برابر قویتر از امواج رادیویی تلفنهمراه روی سلولها و ژنها کردند.
براساس گزارشهای رسیده از این گروه، امواج رادیویی تلفنهمراه هیچ اثر منفی روی سلولها، ژنها و DNA انسان ندارد. همچنین سازمان بهداشتجهانی (WHO) نیز با این گفته که امواج رادیویی تلفنهمراه اثر مخربی بر سلامت انسان ندارد، موافقت کرده است. اما از آنجا که هنوز ادعاهایی بر خطر این امواج وجود دارد، این سازمان تحقیقات بیشتری را برای اطمینان به محققان پیشنهاد میکند.
افرادی که به میزان بیشتری از تلفنهمراه استفاده میکنند، دچار سردرد یا دردهایی در ناحیه آرواره، گردن، بازو و شانهها میشوند. بسیاری از محققان معتقدند، امواج الکترومغناطیسی تلفنهمراه باعث سردرد، بالا رفتن فشار خون و بهوجود آمدن اینگونه اثرات در بدن انسان نمیشود، اما بعضی افراد در اثر استفاده از تلفنهمراه دچار اینگونه علائم میشوند.
به گفته این محققان اینها کسانی هستند که خودشان انتظار دارند استفاده از تلفنهمراه بتواند این علائم را برایشان ایجاد کند. به عبارتی دیگر میتوان گفت سردرد ناشی از تلفنهمراه تنها یک توهم بیماری است و نه یک بیماری واقعی. گرچه این بیماران واقعا سردرد میگیرند، اما سردردشان به خاطر تلفنهمراه نیست و دلایل دیگر مثل شلوغی و آلودگی هوا را نیز میتوان به آن نسبت داد.