قاسم مایلیرستمی مدیرعامل شرکت گاز مازندران در این مراسم گفت: از ۳ هزار و ۶۱۳ روستای بالای ۲۰ خانوار مازندران تاکنون گازرسانی به دو هزار و ۳۷۰ روستا به اتمام رسیده است.
وی افزود: تاکنون گازرسانی به بیش از ۹۵ درصد روستاهای مازندران و نیز ۹۹ درصد شهرستانهای استان انجام شده است.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران، خاطرنشان کرد: امروز آئین کلنگزنی طرح گازرسانی به سه شهر پول، کجور و بلده و ۱۸۵ روستای حومه شهرستانهای نور و نوشهر با اعتبار بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان در حال انجام است.
پایان گازرسانی به تمامی روستاهای مازندران تا ۳ سال دیگر
مایلیرستمی ادامه داد: در این پروژه بهدلیل استفاده از خط انتقال قوی در این منطقه توانستیم حدودا با نصب ۳۱ ایستگاه تقلیل فشار، ۳۳۷ کیلوتر خط تغذیه و یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر خط توزیع برای ۱۸۵ روستای مناطق پول، کجور، بلده و روستاهای حومه، مردمان این منطقه را از نعمت گاز برخوردار کنیم.
مایلیرستمی بیان کرد: این خط لوله نزدیک به ۴۰ هزار خانوار را تحت پوشش قرار خواهد داد و در این پروژه برای مشترکین جدید طی سالیان آتی نیز پیش بینی شده است.
وی تاکید کرد: در این منطقه کار گازرسانی قطعا تا سال ۱۴۰۳ به اتمام خواهد رسید و برای سایر روستاهای استان نیز این قول را دادیهایم که تا پایان سال ۱۴۰۲ به اتمام برسد.
به دنبال احیای اقتصاد روستاها هستیم
سید محمود حسینیپور استاندار مازندران نیز در این مراسم گفت: اگر به گذشته برگردیم میبینیم که از امکاناتی همچون آب آشامیدنی، برق، گاز، اینترنت، جاده و آسفالت برخوردار نبودیم و اکنون به برکت انقلاب اسلامی، وجود امام (ره) و شهدای گرانقدر توانستیم امکانات اولیه زندگی را همچون شهرها به روستاها ببریم اگرچه هنوز عدالت اجتماعی محقق نشده است.
وی افزود: امکانات بیشتری باید به روستاها ببریم چراکه یکی از گرفتاریهای اصلی ما در روستاها علیرغم گسترش امکانات این است که روستاها خالی از سکنه شده است.
استاندار مازندران خاطرنشان کرد: در استان مازندران به دنبال احیای اقتصاد روستا هستیم، زیرا بهترین شرایط آب و هوایی و نیروی انسانی در روستاها را شاهد هستیم؛ بیشتر روستاهای استان در حال حاضر شرایطی دارند که پذیرفتهاند شغلهای ضعیفی را در شهرها انتخاب کنند و از روستاها خارج شوند که باید با انتقال امکانات بیشتر به روستاها، زمینههای مهاجرت معکوس صورت گیرد و این امکاناتی که جمهوری اسلامی به روستاها می برد صرفا برای خوش نشینی در روستاها نیست، هرچند این افراد هم باید استفاده کنند ولی هدف اصلی مهاجرت معکوس به روستاهاست.
راهاندازی پالایشگاه لبنیات آمل در آیندهای نزدیک
نماینده عالی دولت در مازندران با اشاره به اینکه احیای اقتصاد روستا هدفگذاری اصلی ما است؛ ادامه داد: برای احیای اقتصاد روستاها بدنبال تشکیل تعاونیهای روستایی هستیم که جوانان استان میبایست در تشکیل این تعاونیها پای کار بیایند و ما تسهیلات برای رشد و توسعه اقتصاد روستاها در اختیارشان قرار میدهیم.
حسینیپور با بیان اینکه یکی از دغدغهها و نگرانیهای اصلی روستائیان چگونگی فروش محصولات است که شرکت بزرگ خرید محصولات تولیدی روستائیان در استان راهاندازی میشود تا با خرید تضمینی محصولات روستائی این نگرانی از بین برود؛ بیان کرد: راه اندازی پالایشگاه لبنیات در آمل را در دست اقدام داریم و این پالایشگاه بیش از ۱۰۰ محصول را تولید میکند که بزودی این پالایشگاه احداث میشود.
وی تصریح کرد: بنا است تا بهار سال آینده، یکی از شرکتهای دانش بنیان اقدام به تولید نرم افزاری کرده است تا نقش واسطه گری و سوداگری را از بین ببریم و محصولات را مستقیم عرضه کنیم و هر روستایی با ورود به این سامانه، محصولات را به نمایش میگذارد و عرضه میکند و مردم ایران و دنیا اقدام به خرید محصولات میکنند.
استاندار مازندران گفت: طی قراردادی که با پست منعقد کردیم، محصولات از طریق پست به خریداران عرضه و منتقل میشود، از این رو هر روستایی شرکت تعاونی تشکیل دهد و طرح توجیهی داشته باشد، تسهیلات مورد نظر ارائه میشود.
بهرهمندی روستاها از امکانات باید موجب تحول اقتصاد روستا شود
نماینده عالی دولت در مازندران تاکید کرد: ما برای اجرای این طرح، ۵ بانک را انتخاب کردیم که بیایند که هر کدام با تحت پوشش قرار دادن چندین روستا، به آنها تسهیلات ارائه کنند، ما جهاد کشاورزی را مکلف کردیم تا با اعزام مهندسان به روستاها، نسبت به توانمندسازی روستاها اقدام کنند.
حسینیپور تاکید کرد: اگر به روستایی نعمتی همانند گاز میرود باید اقتصاد روستا نیز به حرکت در بیاید، اگر امکانی به یک روستا با هزینههای سنگین میرود، این امکانات باید موجب تحول در آن روستا شود.
وی متذکر شد: خود روستائیان ما باید توجه داشته باشند که اگر بتوانند اقتصاد روستاها را احیا کنند، دیگر جوانان روستائی در شهرها به شغلهای کاذب گرفتار نخواهند شد.
شرمنده مردم هستیم
مجید چگنی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نیز در این مراسم اظهار کرد: من خطاب به تمامی روستاهای مازندران به ویژه روستاهای شهید پرور این منطقه که در زمره آخرین روستاهای برخوردار از گاز قرار دارند باید از طرف خودم و مسئولان بگویم که ما شرمنده هستیم.
وی افزود: شاید اصلا سفر من به این مراسم برای همین موضوع است که به شما روستائیان بگویم که ما شرمنده هستیم که خانواده معظم شهدا در این منطقه در این موقعیت و زمان، به آنها گازرسانی میشود.
پایان گازرسانی به روستاهای کشور تا دو سال آینده
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۹۸ درصد از شهرهای کشور از نعمت گاز برخوردارند و نزدیک به ۹۰ درصد از روستاهای کشور نیز کار گازرسانی به آنها به اتمام رسیده است.
چگنی تاکید کرد: ما نباید نعمت انقلاب را فراموش کنیم که اکنون اگر بخواهیم با دوران ستمشاهی مقایسه کنیم که با همه تلاشهای انجام شده تنها ۹ شهر و ۳ روستا را توانسته بودند از نعمت گاز بهرهمند کنند و مجموعا دو هزار کیلومتر شبکه گازرسانی داشتند.
وی تصریح کرد: طی دوران پس از انقلاب و به برکت خون شهدا، اکنون ما بیش از یکهزار و ۲۶۰ شهر کشور و بیش از ۳۵ هزار روستای کشور از نعمت گاز برخوردارند و تا دو سال آینده کار گازرسانی به ۶ هزار روستای باقیمانده به اتمام خواهد رسید.
رویکرد دولت سیزدهم یک رویکرد جهادی است
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، اعلام کرد: یکی از برکات انقلاب اسلامی همین کار گازرسانی به تمام نقاط شهری و روستایی کشور است و باید به روح امام راحل و شهدای انقلاب درود بفرستیم.
چگنی عنوان کرد: واقعا رویکرد دولت سیزدهم و کادر مسئولان این دولت، بر خلاف گذشته یک رویکرد جهادی است و طی چند ماه گذشته قطعا این احساس در کشور ایجاد شده است که در تمام زمینهها یک تحول در حال وقوع است که یکی از این نمونهها بحث واکسن و فروش نفت ما بود که به نسبت گذشته با رشد بسیار خوبی مواجه شده است.
وی متذکر شد: میزان تولید گاز ما، میزان تبادلات فعلی و قراردادهای ما در منطقه، بسیار متفاوت از گذشته است و این نشاندهنده آن است که هر کجا نیروی انقلابی و جهادی پای کار بیاید، قطعا اتفاقات بهتری رخ خواهد داد.
معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، گفت: خدمت شما قول خواهیم داد و قطعا پیگیری خواهیم کرد تا کار گازرسانی به روستاهای باقیمانده علیرغم برنامه زمانبندی ارائه شده ۳ ساله شرکت گاز مازندران، هر چه سریعتر به اتمام برسد و ما فعلا این زمان را قبول نمیکنیم.
چگنی یادآور شد: همکاران ما با تلاش شبانهروزی و پای کار آوردن همه امکانات، هر چه زودتر روستاهیا باقیمانده استان مازندران را از نعمت گاز برخوردار کنند.
در پایان این مراسم، آیین کلنگزنی طرح گازرسانی به سه شهر پول، کجور و بلده و ۱۸۵ روستای حومه شهرستانهای نور و نوشهر با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی و جمعی از مردم این منطقه برگزار شد.