زمان انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۶ -

علی دایی در رقابت با باتی گل، روماریو و رونالدو

سایت بلیچر ریپورت، بهترین مهاجمان ملی دهه نود به بعد را معرفی کرده و علی دایی، اسطوره فوتبال ایران، در رده چهارم این فهرست قرار گرفته است.

سرای نور؛دایی  در ۱۴۹ بازی ملی برای ایران، ۱۰۹ گل به ثمر رسانده و با اختلاف، بهترین گلزن ملی جهان لقب گرفته است. حال سایت بلیچر ریپورت با بررسی برترین مهاجمان تیم‌های ملی پس از دهه ۹۰، او را در رده چهارم این فهرست قرار داده است. در زیر بخشی از این گزارش را می‌خوانیم:

۱- روماریو ( برزیل، ۷۰ بازی ملی – ۵۵ گل)

رتبه اول در این فهرست به روماریو، مهاجم برزیلی تعلق دارد و در حقیقت، رتبه های ۱ تا ۳ به مهاجمان آمریکای جنوبی اختصاص یافته است. روماریو ده سوزا فاریا در ۷۰ بازی ملی برای برزیل، ۵۵ گل به ثمر رساند، آماری استثنایی با میانگین هر ۱٫۲۷ بازی، یک گل. رکوردی استثنایی در سطح جهان و به خصوص در سطح آمریکای جنوبی.

روماریو در جام جهانی ۱۹۹۴، ۵ گل به ثمر رساند و به عنوان بهترین بازیکن جام انتخاب شد. توانایی تمام کنندگی او افسانه ای بود. روماریو به ندرت موقعیت ۱ به ۱ از دست می‌داد و قدرت عبور از مدافعین از توانایی های برجسته او بود. او بیش از ۱۰۰۰ گل در دوران فوتبالش به ثمر رساند و عضوی از مثلث رو-رو متشکل از خودش و رونالدو بود.

۲- گابریل باتیستوتا (آرژانتین، ۷۸ بازی -۵۶ گل)

در رده دوم، باتی‌گل بزرگ قرار است. او ۵۶ گل ملی اش را در ۷۸ بازی به ثمر رسانده است، میانگین هر ۱٫۳۹ بازی یک گل ملی.

پای راست استثنایی او، گلرها را نابود می‌کرد، هر چند که او توانایی گلزنی با پای چپ و هد را نیز داشت. حرکات سریع با توپ و تحرکات هوشمندانه اش، نقش کلیدی در گلزنی های او داشت  باتیستوتا در کوپا آمه‌ریکا ۱۹۹۱ و ۱۹۹۵ آقای گل رقابت ها شد و در جام جهانی، دو هت تریک به ثبت رساند، یکی مقابل یونان در جام ۹۴ و یکی مقابل جامائیکا در جام ۹۸٫ در دو سال ۹۵ و ۹۸، باتیستوتا بیش از تعداد بازی‌های خود برای آرژانتین، گل ملی به ثمر رسانده بود.

۳- رونالدو (برزیل، ۹۷ بازی ملی – ۶۲ گل)

انتخاب ۳ نفر اول برای ما کار بسیار دشواری بود و بحث و جدل‌های بسیاری به وجود آمد. با این حال، رده سوم لیست به اسطوره برزیلی، رونالدو لوئیز نازاریو دلیما، مشهور به رونالدو، تعلق دارد. او در هر ۱٫۵۶ بازی ملی ، یک گل برای برزیل به ثمر رساند و حضور بسیار فوق العاده ای در خط حمله سلسائو داشت. او ۶۲ گل برای برزیل به ثمر رساند و بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ به عنوان بهترین گلزن تاریخ جام جهانی شناخته می‌شد تا میرسولاو کلوزه رکورد او را در جام جهانی ۲۰۱۴ شکست. او در جام جهانی ۱۹۹۸، ۴ گل، در جام جهانی ۲۰۰۲، ۸ گل  و در جام جهای ۲۰۰۶، ۳ گل به ثمر رساند و در مجموع ۱۵ گل در جام جهانی به نامش ثبت شده است.  سرعت، قدرت، تمام کنندگی بالا و دریبلینگ فوق العاده، خصوصیات اصلی ستاره سابق رئال مادرید، بارسلونا و اینتر بود.

۴- علی دایی (ایران، ۱۴۹ بازی – ۱۰۹ گل)

در رده چهارم جهان و رده اول آسیا، علی دایی، مهاجم افسانه ای ایران که بیشتر دوران فوتبالش را در آلمان و در تیم‌هایی مثل بایرن مونیخ و هرتابرلین سپری کرد، قرار گرفته است. دائی کاپیتان تیم ملی کشورش بود و بیش از ۱۰۰ گل در کمتر از ۱۵۰ بازی به ثمر رساند، میانگین هر ۱٫۴ بازی، یک گل. این میانگین در نوع خود استثنایی است ولی وقتی به دوره طولانی ثبت آن نیز توجه کنیم، به شکلی دیگر، کیفیت بالای دایی را به رخ می‌کشد.

او در حال حاضر بهترین گلزن بازی‌های ملی در تاریخ است و اولین بازیکنی است که توانست طلسم زدن ۱۰۰ گل ملی را بشکند. او ۹ گل در جام ملت‌های آسیا در سال ۱۹۹۸ به ثمر رساند و ۸ هت تریک در دورانی که پیراهن تیم ملی ایران را به تن می‌کرد، به نامش ثبت شده است.

خورخه آلبرتو مجیکو گونزالز (ال سالوادور، ۴۸ بازی – ۴۱ گل)

در رده پنجم و در صدر رده آمریکای شمالی، خورخه آلبرتو گونزالز مشهور به مجیکو گونزالز قرار گرفته است.جادوگر ال سالوادور در جام جهانی ۱۹۸۲ بازی کرد و تا ۱۹۹۸ در خدمت تیم ملی کشورش بود. او که توسط بسیاری بهترین فوتبالیست دوران خودش شناخته می‌شود، با برخی از بهترین‌های آمریکای جنوبی مقایسه می‌شود. در حقیقت بسیاری معتقدند که اگر او آرژانتینی یا برزیلی بود، رکوردی بسیار بهتر از خود به ثبت می‌رساند و هم رده کرویف، پوشکاش، پله و دی استفانو قرار می‌گرفت. او ۴۱ گل در ۴۸ بازی به ثمر رساند و میانگین استثنایی هر ۱٫۱۷ بازی، یک گل به نامش ثبت شده است که بالاترین میانگین در فهرست است.

۶- کازویوشی میورا (ژاپن، ۸۹ بازی ملی، ۵۵ گل)

 در رده دوم آسیا، ضربه ایستگاهی زن استثنایی ژاپنی، کازویوشی میورا قرار گرفته که در ۸۹ بازی ملی، ۵۵ گل به ثمر رساند، میانگین هر ۱٫۶ بازی، ۱ گل.

او که حدود ۱ دهه برای تیم ملی کشورش بازی کرد (۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰)، ۳ بار هت تریک کرد که شامل ۶ گل در پیروزی ۱۰-۰ مقابل ماکائو می‌شود. او ۱۳ گل در مقدماتی جام جهانی ۹۴ و ۱۲ گل در مقدماتی جام جهانی ۹۰ به ثمر رسانده بود. با این حال، علاوه بر اینکه او هیچگاه در جام جهانی گلزنی نکرد، در جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۲ و ۱۹۹۶  و مسابقات آسیایی ۱۹۹۴ نیز موفق به گلزنی نشد.

۷- داور شوکر (کرواسی، ۶۹ بازی ملی – ۴۵ گل)

داور شوکر، بهترین مهاجم اروپا پس از دهه ۹۰ با ۴۵ گل برای کرواسی ( و یک گل برای جمهوری یوگوسلاوی، پیش از فروپاشی) در تنها ۶۹ بازی ملی که میانگین ۱٫۵۳ گل در هر بازی به نامش ثبت شده است. او در جام جهانی ۱۹۹۸ با ۶ گل در ۷ بازی، بهترین گلزن جام بود و همچنین در یورو ۱۹۹۶، موفق شد ۳ گل به ثمر برساند.

هر چند که او برای جام جهانی ۱۹۹۰، عضو تیم ملی یوگوسلاوی بود ولی در آن جام به میدان نرفت. شوکر مقابل استرالیا و استونی با پیراهن کرواسی، موفق به ثبت هت تریک شده بود.

۸- استرن جان ( تریندیداد و توباگو، ۱۰۹ بازی ملی- ۶۹ گل)

نفر دوم از آمریکای مرکزی و شمالی و نفر هشتم جهان، استرن جان مهاجمی که در دسته دوم انگلیس بازی می‌کرد ولی برای تیم ملی کشورش در گلزنی بسیار موفق بود. این ۶۹ گل در ۱۰۹ بازی به ثبت رسید و میانگین هر ۱٫۶ بازی، یک گل را برایش باقی گذاشت. اولین گل ملی او در سال ۱۹۹۵ مقابل فنلاند به ثمر رسید. او همچنین در جام جهانی ۲۰۰۶، سه بازی برای تیمش انجام داد. هر چند که نمی‌توان او را با دیگر افراد بالاتر از لحاظ کیفیت مقایسه کرد ولی مطمئنا او شایسته قرار گرفتن در بین ۱۰ نفر اول است.

۹- ماکسیم شاتسکیخ (ازبکستان – ۵۶ بازی، ۳۳ گل)

مهاجم سوم آسیا، ماکسیم شاتسکیخ از ازبکستان است که ۳۳ گل ملی اش را تنها در ۵۶ بازی ملی به ثمر رساند و رکورد هر ۱٫۷ بازی، یک گل را به نام خود ثبت کرد. تعداد گل‌های او با دیگر افراد لیست از این جهت قابل قیاس نیست که ازبکستان در دیدارهای مالی زیادی شرکت نداشت و خیلی سریع در مقدماتی های رقابت های بزرگ حذف می‌شد و برای شاتسکیخ، رسیدن به رکورد بالاتر عملا غیرممکن بود. او با اختلاف بهترین گلزن تاریخ تیم ملی این کشور است و دو هت تریک نیز در سطح ملی به ثبت رسانده است.

۱۰ – دیمیتار برباتوف (بلغارستان ، ۷۷ بازی ملی، ۴۸ گل)

دیمیتار برباتوف، مهاجم سابق منچستریونایتد و تاتنهام، در بین ۱۰ نفر اول قرار گرفته و نفر دوم اروپاست. او در ۷۷ بازی ملی، ۴۸ گل به ثمر رسانده است. میانگین او هر ۱٫۶ بازی، ۱ گل است و ۱۱ گل بیش از استویچکوف، دیگر مهاجم افسانه ای بلغارستان در تعداد بازی‌های بسیار کمتر از او به ثمر رسانده است.

هر چند برباتوف در مجموع ۲۸ گل برای بلغارستان در مقدماتی رقابت‌های مختلف به ثمر رسانده بود ولی این تیم قادر به صعود به این رقابت‌ها نبود. او به جز در یورو ۲۰۰۴، در هیچ رقابت بزرگ ملی دیگری شرکت نداشت.  تنها هت تریک ملی او به دیدار مقابل گرجستان بازمی‌گردد.

۱۱- میروسلاو کلوزه (المان، ۱۰۸ بازی ملی، ۶۱ گل)

۱۲- کارلوس پاوون (هندوراس، ۱۱ بازی ملی، ۵۸ گل)

۱۳- دیدیه دروگبا (ساحل عاج ، ۷۳ بازی ملی، ۴۷ گل)

۱۴- داوید ویا (اسپانیا، ۷۲ بازی ملی، ۴۶ گل)

۱۵- یان کلر (جمهوری چک، ۹۱ بازی ملی، ۵۵ گل)

۱۶- گری لینه کر( انگلیس، ۸۰ بازی ملی، ۴۸ گل)

۱۷- ساموئل اتوئو (کامرون، ۱۰۱ بازی ملی، ۵۲ گل)

۱۸- کالوشا بوایلا (زامبیا، ۱۰۰ بازی ملی، ۵۰ گل)

۱۹- هوانگ سئون هونگ (کره جنوبی، ۱۰۳ بازی ملی، ۵۰ گل)

۲۰ – کوبیلای تورک ییلماز( سوئیس، ۶۲ بازی ملی، ۳۴ گل)

۲۱- رشیدی یکینی (نیجریه، ۷۰ بازی ملی، ۳۷ گل)

۲۲- هرنان کرسپو (آرژانتین، ۶۴ بازی ملی، ۳۵ گل)

۲۳- پائولتا (پرتغال، ۸۸ بازی ملی، ۴۷ گل)

۲۴- مارسلو سالاس (شیلی، ۷۰ بازی ملی، ۳۷ گل)

۲۵- جرد بورگتی (مکزیک، ۸۹ بازی ملی، ۴۶ گل)

۲۶- پاتریک کلایورت (هلند، ۷۹ بازی ملی، ۴۰ گل)

۲۷- یاسر القحطانی (عربستان سعودی، ۷۸ بازی ملی، ۴۴ گل)

۲۸- یان دال توماسون (دانمارک، ۱۱۲ بازی ملی، ۵۲ گل)

۲۹- الکساندر فری (سوئیس، ۸۴ بازی ملی، ۴۲ گل)

۳۰- لوکاس پودولسکی (آلمان، ۸۴ بازی ملی، ۴۲ گل)

۳۱- ایوان زامورانو (شیلی، ۶۹ بازی ملی، ۳۴ گل)

۳۲- هاکان شوکور (ترکیه، ۱۱۲ بازی ملی، ۵۱ گل)

۳۳- کارلوس رویز (گواتمالا، ۸۷ بازی ملی، ۴۲ گل)

۳۴- رود فان نیستلروی (هلند، ۷۰ بازی ملی، ۳۵ گل)

۳۵- تونی پولستر، ۹۵ بازی ملی، ۴۴ گل)

۳۶ – تیری هانری (فرانسه، ۱۲۳ بازی ملی، ۵۱ گل)

۳۷- آندری شوچنکو (اوکراین، ۱۰۰ بازی ملی، ۴۵ گل)

۳۸- رولاندو فونسکا (کاستاریکا، ۱۱۰ بازی ملی، ۴۷ گل)

۳۹- هریستو استویچکوف (بلغارستان، ۸۳ بازی ملی، ۳۷ گل)

۴۰- رابی کین (جمهوری ایرلند، ۱۰۵ بازی ملی، ۴۶ گل)

۴۱- یورگن کلینزمن (آلمان، ۱۰۸ بازی ملی، ۴۷ گل)

۴۲- رائول گونزالس (اسپانیا، ۱۰۲ بازی ملی، ۴۴ گل)

۴۳- مایکل اوون ( انگلیس، ۸۹ بازی ملی، ۴۰ گل)

۴۴- هووا هایدونگ (چین، ۱۱۵ بازی ملی ، ۴۱ گل)

۴۵- دیوید هیلی ( جمهوری ایرلند، ۸۶ بازی ملی، ۳۵ گل)

۴۶- آلن شیرر (انگلیس، ۶۴ بازی ملی، ۳۰ گل)

۴۷- حسام حسن (مصر، ۱۶۹ بازی ملی، ۶۹ گل)

۴۸- کواتموک بلانکو (مکزیک، ۱۲۱ بازی ملی، ۳۹ گل)

۴۹- اریک وینالدا( آمریکا، ۱۰۶ بازی ملی، ۳۴ گل)

۵۰- آرچی تامپسون (استرالیا، ۳۳ بازی ملی، ۲۱ گل)

کلیدواژه ها:
زمان انتشار: ۱۲ آبان, ۱۳۹۶

مطالب مرتبط


  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین ها
  • آرشیو